November 26, 2016

Фасадно скеле

Скеле фасадно градежно наместено на Топлана Исток

Кликнете на сликата за да ве однесе во галеријата.

Рам-системот на фасадните скелињата на нашата компанија, се изработени од челик и алуминиум. Конструирани се од неколку компоненти, брзо и лесно се монтираат и исто така демонтираат. Скеле – системот е единствено и најдобро решение за надворешна употреба, пред се за изработка на фасади и челични конструкции.

Двата вида на рам – фасадно скеле се изработени од исти елементи, со разлика во ширината на нагазната платформа. Во системот 0,75 м ширина на рамката, нагазната платформа е со ширина од 0,62 м, додека во системот со 1,00 м ширина на рамката,ширината на нагазната платформа изнесува 0,90 м.

Рам-системот на фасадни скелиња со 0.75m со потврда за испитување на тип 101 / SL / 97 / ЕЕА и Рам-системот на фасадно скеле со  1,00 м со потврда за испитување на тип 100 / SL / 97 / ЕЕЗ, кои се произведени во согласност со националните стандарди ELOT 1196 и 1165, EN 39, како и на европските стандарди 1000-1088 HD и HD 1004-1092.

 

Компоненти на рам-системот на фасадно скеле:


 • Челични рамки произведени од страна на челични цевки Ø 48 и 3.2mm дебелина (ELOT 1165 и 1196)
  • 0.75m x 2,00m
  • 0.75m х 1,00m
  • 1,00m x 1,00m
  • 2,00m х 1,00m
 • Два типа на основни нагазни платформи:
  1. Платформи направени од челик или алуминиум структура на 0.61m ширина и 1,00 м, 1.50, 2,00, 2,50 м и должина 3.16m со нелизгавата иверица работна површина.
  2. Платформи направени од перфориран лим ширина од 0,30 м и 1,00 м, 1.50, 2,00, 2,50, должина 3.16m, обликувани со цел да се обезбеди нелизгавата работна палуба и потребната носивост.
 • Платформа со отвор за врата со скала, со димензии 0,60 х 2,50 м, произведени иста како и на фиксни палуби.
 • Огради со ширина од 0,50 м и 1,00 м, 1.50, 2,00 и должина од 2,50 м.
 • Дијагонални цевки за укрутување на скелето, база на скелето(ногари), огради, мостови.