February 8, 2017

Потпирачи

Потпирачи подупирачи држачи наместени под мост

Кликнете на сликата за да ве однесе во галеријата

Системот на градежно  скеле за внатрешна употреба ( потпирачи ) е изграден во согласност со националните стандарди ELOT 1196 и 1165, EN 39, и HD европските стандарди 1000/88 и HD 1004-1092. Овој тип на скелето се состои од

 • кули
 • крос брановидни огради
 • база на приклучоци
 • приклучоци на главата
 • цевките за поврзување

Постојат два вида на скелиња за внатрешна употреба според дијаметарот на  рамките “, Т1 Д3 и Т1 Д4.

 • Кула рамката може лесно и брзо да се монтира без дополнителни алатки, има неколку релевантни компоненти на создавање флексибилност.
 • Кулата има голема носивост до 200KN, 50KN по вертикала.
 • Многу лесно да се постигне поголема висина ,а отворањето на нашата кула овозможува различни растојанија на потпирање,согласно проектот и потребната носивост,

Кулата е совршенa за потпирање на:


 • Изградба на објекти од секаков вид и висина.
 • На мостови на кои оптоварувањата се тешки и големи хоризонтални сили, како и ветрот.
 • Во индустриски објекти и згради на ЕЕС компании каде е неопходна голема дебелина на бетон.

Кулата се состои од:


 • Рамки произведени од челични цевки C235, со дијаметар од Ø48.3mm и дебелина 3.2mm за видот T1 Д3 и Ø48.8mm со 4.00mm за видот T1 D4. Димензиите на рамки се 1,20 м, должина од 1,80 м, 2,00, 2.20m, 2,40 м со широчина 1,20 м. Тие имаат клипови во четири точки за приклучување на крстот , како и дупки на дното на штандот за цевките за поврзување.
 • Вкрстени цевки изработени од челични цевки C235, Ø28 дијаметар и дебелина 2.2mm со 1,20 м, должина од 1,80 м, 1,75 и должина 2.10m кои ни даваат отворање на соодветна кула.
 • Хоризонтална протези изработени од челични цевки, Ø28 дијаметар и дебелина 2.2mm со 1.50 м, 1,20 м и должина од 1,00 м.
 • Поврзувачки цевки изработени од челични цевки C235, Ø38 дијаметар и дебелина 3.2mm со 20cm висина. Тие се сместени во рамката и обезбедуваат формирање на рам кулата.
 • Базни ногари конструирани од челични цевки C235, Ø40 дијаметар и дебелина 4.4mm со телото и база изградена од челик со квалитет C325 и димензии 15x15cm и 5мм дебелина со 0.70cm и должина 1,00 м.
 • Вилушки конструирани од челични цевки C235, со дијаметар 4.4mm дебелина Ø40 и телото. Вилушките можат да бидат произведени во два вида: вид 5-11-5, кој се изградени од челик со квалитет 80×5 C325, 10 см ширина и дебелина 5мм, со димензии 5x11x5cm. Видот 5-17-5, која е изградена од челик квалитет 80×5 C325, дебелина 10 см ширина и 10 mm, со димензии 5x171x5cm. Должината на двата вида е 0,70 и 1,00 м. капацитетот на товарот на вилушката и на ногарите се според отворањето од ± 0 и може да се објасни во табелата